Ozzy Osbourne: Speak Of The Devil - Live From Irvine Meadows '82 (video)
Ozzy Osbourne äänitti Englannissa helmi-maaliskuussa 1981 toisen soololevynsä Diary Of A Madman, mutta kasasi seuraavassa kuussa alkaneelle Amerikan kiertueelle uuden bändin. Siinä basisti Rudy Sarzo ja rumpali Tommy Aldridge korvasivat alkuperäisjäsenet Bob Daisleyn ja Lee Kerslaken. US-kiertue promosi Englannissa jo puoli vuotta aiemmin julkaistua Ozzyn esikoislevyä, mutta setissä oli mukana myös pari uuden levyn biisiä kuten Tribute-liven tai Diary Of A Madman deluxe editionin omistajat tietävät. Syyskuuhun 1981 asti kiertäneen bändin kosketinsoittajana toimi Lindsey Bridgewater sillä levyllä soittanut Don Airey liittyi bändiin vasta joulukuussa saatuaan päätökseen Rainbow-velvoitteensa. 

Joulukuussa 1981 startannut Diary Of A Madman oli lavarakenteiltaan aivan eri tason productio kuin Ozzyn tai Black Sabbathin aiemmat kiertueet. Korkea lavarakennelma muistutti vanhanajan linnaa, Ozzyn vaatetusta täydensi monenlainen rekvisiitta kuten giljotiini, valtaistuin sekä kääpiö nimeltä Ronnie. Kiertue sai maaliskuussa 1982 pahimmalla mahdollisella tavalla julkisuutta. Bändin kitaristi Randy Rhoads kuoli lento-onnettomuudessa. Muutaman peruutetun keikan jälkeen bändi palasi lavoille Ian Gillanin entisen kitaristin Bernie Tormén täydentäessä kokoonpanoa. Lopulta bändin kitaristiksi tuli Brad Gillis. 

Tämä keikka kuvattiin Kaliforniassa kesäkuun 12. päivänä vuonna 1982. Se kuvattiin alkujaan Amerikan MTV:lle, joka näytti sen kaapelikanavalla sikäläisille katsojille Halloween-viikonloppuna. Sittemmin keikka on julkaistu useaan otteeseen, mutta vasta 2012 se sai virallisen DVD-julkaisun. Itse näin keikan ensimmäisen kerran joskus 90-luvulla eikä minulle jäänyt siitä samalla tavalla maaginen fiilis kuin bändin 1981 äänityksistä kasatusta Tributesta. Uuden DVD:n monikanavainen DTS-ääniraita sai itseni katsomaan keikan toistamiseen parin päivän sisällä. Samalla unohdin aiemman nuivan suhtautumisen keikan ääniraitaan. 

Vuoden 1982 setti ei juuri eronnut edellisen vuonna vastaavasta. Marraskuussa 1981 julkaistun Diary Of A Madmanin avausraita Over The Mountain starttaa myös tämän keikan. Sitä ei soitettu edellisellä kiertueella toisin kuin Flying High Again ja Believer. Toinen (amerikkalaisille) uusi keikkabiisi oli Goodbye To Romance, jota oli soitettu alkuperäisen bändin ensimmäiselle Englannin kiertueella syksyllä 1980. Ymmärrettävästi Ozzylla ei ollut kahden studiolevyn jälkeen kovin paljon mahdollisuuksia vaihdella settilistaa, mutta sama ei tietenkään koskenut Black Sabbath materiaalia. Valitettavasti ne pysyivät samoina kuin edellisenä vuotena eli Iron Man, Children Of The Grave ja Paranoid. 

Videokeikkaa ei saa sotkea Ozzyn saman nimiseen levyyn, joka äänitettiin pari kuukautta myöhemmin syyskuussa ja julkaistiin pari viikkoa tämän keikan ensiesityksen jälkeen marraskuussa 1982. Tuo keikan arvostelu on heti tämän perässä. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit