Rolling Stones: Shine A Light (video & audio)
Elokuussa 2005 Torontosta, Kanadasta (1000 hengen teatterikeikka julkaistiin 2012) alkanut A Bigger Bang -kiertue palasi syksyllä 2006 kolmannen kerran Yhdysvaltoihin. Tällä kiertueella bändi soitti isojen areenoiden lisäksi pienemmissä paikoissa. Elokuvaohjaaja Martin Scorsese toi kuvausryhmänsä New Yorkin legendaarisen Beacon-teatterin keikoille (29.10 & 1.11.2006). Scorsese tiputtelee keikan väliin suhteellisen tyhjänpäiväisiä haastatteluita, mutta ennen keikkaa kuvattu Clintonin perheen ja muiden silmäätekevien Rollari-tapaamisessa on samanlaista jännittyneisyyttä kuin kenellä tavalla fanilla. 

Itse Beaconissa olleena ihmettelen kuinka bändi on saanut rakennettua teatteriin niin ison lavan. Onneksi seisoillaan oleva yleisö pääsee ihan bändin eteen sillä elokuvallisesti tämän keikan suola on juuri siinä että isot legendat tulevat aivan yleisön eteen, paiskaten välillä kättä sen kanssa. Tätä intiimimmäksi 2000-luvun Stones tuskin voi mennä ja siksi tämä DVD onkin ehdoton helmi bändin laajassa kuvallisessa tuotannossa. Neljän puhaltajan (fonissa legendaarinen Bobby Keys), kolmen taustalaulajan (joista Blondie Chaplin myös musisoi) ja pianisti Chuck Leavellin tukemana bändi kuulostaa paikoin todella tiukalta. 

Buddy Guy sytyttää Keith Ritchardsin, Ronnie Woodin ja Mick Jaggerin ihokarvat nostattavaan esitykseen Muddy Watersin tutuksi tekemässä Shampagne & Reeferissä. Mies taisi olla seitsemänkymmenen ikäisenä vuonna 2006 yksi viimeisistä ikäluokkansa Chicago bluesin veteraaneista, joka yhä keikkaili aktiivisesti. Tämän näkee hänen lavakarismassa ja äijä todella nautti lavalla olosta. Biisi muistuttaa keikan katselijaa siitä että bändin perusti 1962 joukko bluesiin seonneita nuorukaisia. Guy on esiintynyt vuosikymmenien aikana usein Rollareiden kanssa lavalla ja ehkä myös siksi hänen esiintyminen on luonnollista. Sitä vastoin aiemmin lavalla käynyt Jack White näyttää Exile-biisin Loving Cup alussa hiukan hukassa olevalta, mutta biisin edetessä vahva esiintyjä nousee hienosti esille Jaggerin duottoparina. Poptähti Christina Aguilera saa esiintyä Jaggerin sylitanssiparina biisillä 

Petri Myllylä / 17.09.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit