Stripped
Stripped sai ilmestyessään Suomessa useita positiivisia arvosteluita. Muistan lukeneeni ainakin kaksi sellaista, mutta tästä huolimatta albumi meni ohitseni enkä sitä koskaan ostanut. Noin 17 vuotta myöhemmin lainasin sen kirjastosta ja CD soi autossani useaan kertaan seuraavien viikon aikana. 

Stripped sisältää enimmäkseen bändin aiemmin julkaisemaa musiikkia. Bändi on onnistunut luomaan niihin selvästi uuden, aikuisemman ja kypsemmän näkökulman. Se on tiputtanut puolet vauhdistaan ja on saanut tulkintoihin lisää väriä ja syvyyttä. Esimerkiksi Wild Horses ja Not Fade Away on tehty taidolla uusiksi. Yllättäen tämä sama on onnistunut myös liveäänitysten kanssa. 

Albumin ensimmäinen single oli Bob Dylanin Like A Rolling Stone, jonka bändi coveroi ensimmäisen kerran. Näin se teki myös levyn päättävän Willie Dixonin Little Babyn kanssa. 

Kesällä 2006 julkaistu Totally Stripped sisältää (Blu-ray tai DVD) kaikki ne kolme kokonaista keikkaa, joista alkuperäisen levyn livemateriaali kerättiin. Samalla kiertueesta on tehty uusi dokumentti, joka tuli myyntiin myös omana tuotteena.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit