Brussels Affair
Rolling Stones ryhtyi julkaisemaan 2011 omien sivujensa kautta aikoinaan bootleg-levyinä julkaistuja keikkoja. Bändin äänimiehen Andy Johns toimesta Brysselissä 17.10.1973 äänitetty keikka lähetettiin radiossa, josta se päätyi hämärä firmojen käsiin.

Kun bändi vihdoin julkaisi keikan, sen ns. art editionin sai itselleen vaatimattomaan 1500 dollarin hintaan. Boxissa on krääsää kuin joulukaupassa, muiden mukana myös triplavinyyli. Downloadin hinta on siedettävä 7 dollaria. Kun Goats Head Soupista 2020 julkaistiin super deluxe -laatikko, keikka laitettiin myös sille. Arvatenkin jossakin vaiheessa kun boksi on myyty loppuun, keikka ilmestyy omana tuotteena.

Ennen keikan ensimmäistä kuuntelua 2011 en ollut kuunnellut Goats Head Soup Tourin live-esityksiä joten laitoin hankkimani tiedoston soimaan ilman ennakko-odotuksia. Keikka on ehdottomasti julkaisun arvoinen vaikka en aivan sen ylistettyä suuruutta tajua. Yhden asian se kumminkin tuo itselleni entistä selvemmäksi. Nimittäin Mick Taylorin loistavat kitarasoolot sopivat hyvin sen esittämään materiaaliin.

Petri Myllylä / 22.10.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit