Lontoo 20.9.1983 (DVD & CD)
Eric Clapton järjesti Royal Albert Hall'iin hyväntekeväisyyskonsertin kerääkseen varoja Ronnie Lanen MS-taudin hoitoon. Hienosti sujunut keikka poiki myös seuraavana vuonna lyhyen kiertueen.

Lontoon maineikkaan konserttisalin Royal Albert Hallin lava oli syyskuun 20 päivä vuonna 1983 täynnä Englannin 60-luvun r&b scenen suurimpia tähtiä. Konsertti järjestettiin tukemaan MS-taudin tutkimusta. Useat muusikot olivat viettäneet vuosia keikkabussissa ja studioissa tautiin sairastuneen ex-Small Faces -basistin Ronnie Lanen kanssa.

Illan pääesiintyjä oli (kai?) Eric Clapton, mutta omat vedot saivat myös taustabändissä muutoin olleet, jo aikanaan Jimi Hendrixin sessioissa mukana olleet Andy Fairweather-Low ja Stevie Windwood, sekä kiraristit Jeff Beck ja Jimmy Page.

Minun ymmärtääkseni tämä ilta oli vasta toinen Jimmy Pagen julkinen esintyminen Led Zeppelinin hajoamisen jälkeen. Miehen fyysinen kunto ja sen mukana soittotaito oli vuosien huumeiden käytön jäljiltä niin heikko, että hänen neljän biisin setti on illan heikoin vaikka sen päättäävä instrumentaalina esitetty Stairway To Heaven saakin illan komeimmat suosionosoitukset.

Jimmyn setin muut kappaleet ovat tuolloin ajankohtaisen Death Wish II sountrackin biisejä. Niiden laulupuolen hoitaa levyllä laulaneen Chris Farlowen sijaan Stevie Windwood.

Keikka on julkaistu eri yhtiöiden toimesta useaan eri otteeseen. Kirjastosta lainaamassani DVD:ssa kannessa komeilee Eric Claptonin myöhemmin 80-luvulla otetulla kuvalla, sekä nimellä Eric Clapton & Friends. Ehkä se on osuva nimi tälle porukalle sillä eiköhän nämä herrat keskenään ole ihan oikeasti kamuja eli frendejä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit