Message To The Young
Marshall Chess sai 1968 idean yhdistää nuoren polven rock-muusikoiden uusi psykedeelinen soitto ja vanhojen bluesäijien Muddy Watersin ja Howlin' Wolfin laulu. Wolf inhosi marraskuussa äänitettyä albumia niin paljon että se painettiin levyn kanteen kissan kokoisilla kirjaimilla.

Viihdebisneksessä kaikki on mahdollista ja raha näyttelee usein turhankin isoa roolia. Wolf palasi syyskuussa 1970 studioon ja vaikka paikalla ei ollut yksikään edellisen Chicago-session muusikkoa, oli soundi jälleen jotakin muuta kuin Wolfin kiertubändi soitti. Lopputulos ei ole silti mikään kammottava vaikka tämä Howlin' Wolfin toiseksi viimeinen albumi ei suurta arvostusta nautikaan. Yhtä biisiä lukuunottamatta albumin kaikki kappaleet tulevat tuottaja Sonny Thompsonin kynästä.

Geffen julkaisi levystä 2012 remasteroidun painoksen jonka myötä lopulta tutustuin siihen. Koska kaksikymmentä vuotta aiemmin julkaistulla Chess Boxilla ei ollut levyltä yhtäkään kappaletta se oli itselleni kokonaisuudessaan uusi tuttavuus.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit