The Back Door Wolf
Tutustuin Howlin' Wolfin musiikkiin 1990-luvun alussa kopsattuani (C-kasetille) laulajan Chess Boxin. Sen 72 biisin joukossa oli vain yksi Back Door Wolfin raita, Moving. Se ei jäänyt mieleeni vaikka kyseinen kolmen levyn laatikko on usein ollut itselläni lainassa.

Hankin tämän albumin syksyllä 2012 samalla hänen edeltäneen albumin kanssa. Tiedossani oli se yleinen tosiseikka, että Wolf oli näiden molempien albiumien äänitysten aikana jo hyvin sairas mies. Tämä on selvästi myös kuultavissa hänen laulustaan. Wolf oli äänittänyt kolme edellistä studiolevyään itselleen enimmäkseen vieraiden muusikoiden seurassa. Vain Lontoon äänityksissä oli mukana hänen bändissä pitkään vaikuttanut Hubert Sumlin. Elokuussa 1973 kahdessa päivässä äänitetyllä levyllä soittaa chigacolainen huippuryhmä, jolle blues oli ominta musiikkia. Vaikka levyllä mennään enimmäkseen perinteiseen tyyliin, on sen soundimaailmassa myös uusia tuulia. Pianisti Detrit Jr. soittaa sähöistä cembaloa, jonka ääni on "barokkimainen" eikä 2000-luvun korvin kuunneltuna sovi kovinkaan hyvin levyn muihin instrumentteihin.

Chess julkaisi albumista 1995 remasteroidun CD:n, jolla tuli bonusraidaksi vaihtoehtoinen äänitys biisitä Speak Now Woman.

Petri Myllylä 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit