Epicloud
Hei kuulkaas, hullu professori on tehnyt taas uuden levy. Haloo, HevyDevy on täällä taas! Taasko? Devin Townsendin inspiraatio vaikuttaa loppumattomalta. Sen siitä saa, kun lääkitys on kohdillaan. Ei siinä mitään, tyytyväinen pitää hänen ja faniensa puolesta olla. Ei nimittäin mennyt hutiin tämä viimeisinkään. Se on pakko tunnustaa, että neljän levyn ja nyt vielä neljän konsertin DVD-pakkauksen jälkeen tämän herran kohdalla limitti alkaa olla lähellä. Ehkäpä juuri tuon takia Epicloud tulee arvioitua nyt vasta. Ja voittaja on tässä tapauksessa kanadalainen. Parin ensimmäisen kuuntelun jälkeen olin nimittäin valmis tuomitsemaan tämän levyn vain yhdeksi HevyDevyn monista tekeleistä.

Epicloud on äkkiseltään hyvin pitkälti sitä samaa mitä Devin Townsendin Projectilta on aina totuttu kuulemaan, monikerroksilta metallista äänivallia. Juu, on se tuttu soundi tallella. Mutta, mutta. Tämä levy on jotenkin rennompi kuin aiemmat. Tässä on jotenkin sellainen kiva poljento, joka noista muista turboahdetuista teoksista on puuttunut. Anneke Van Giersbergenin laulu sopii kepeisiin pop-kappaleisiin upeasti.  Ainahan Devin on viljellyt huumoriaan, mutta nyt hän onnistuu tekemään sen oikeasti hauskasti. Levyllä nauretaan ja tuo hyväntuulisuus tarttuu pian kuulijaankin. Ja onpa herra Townsend osallistunut pitkästä aikaan hauskimman promovideon tanssikohtaukseenkin. Katsokaa Animals Are Lucky. Siinä on kaikki muuvit pikkujoulukauteen.

Ainahan Townsendin musiikkia on kannattanut kuunnella kuulokkeilla. Tällä kertaa se on erityisen palkitsevaa. Levyn äänimaailmassa on panostettu melodioihin ja kauneuteen. Ne pääsevät oikeuksiinsa vain oikeasti kuuntelemalla kuuntelemalla. Tämän levyn laittaminen taustamusiikiksi on valtava vääryys. Ottakaa neuvosta vaari. Älkää tehkö samaa virhettä kuin minä. Pääsette nautinnon äärelle paljon nopeammin. Epicloud on tähän mennessä paras Devin Townsend Projectin levy, se voi olla paras Devin Townsend -levy.

Tero Honkasalo 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit