False Accusations
Päätettyäni tutustua Robert Crayn uran kaikkiin julkaisuihin aloitin urakan hänen ensimmäisestä albumista ja tarkoitukseni on edetä levy kerrallaan mielialani ja ajan antaman mahdollisuuden mukaisesti. Tätä kaavaa tosin rikkoo 2012 julkaistu LP, jota olen sen hankittua kuunnellut säännöllisesti. Kevään 2013 auringon paistaessa nappasin herran kolmannen albumin kuunteluun.

False Accusations on tyylikäs albumi. Käytän tuota ilmaisua yleensä hiukan negatiivisessa sävyssä, mutta tässä tarkoituksessa tyylikäs tarkoittaa laadukkuutta luoda tunnelmaa, jossa on viipyilevä vivahde. Olin kuunnellut ennen albumiin tutustumista Miles Davisin 50-luvun tuotantoa ja ehkä myös siksi False Accusations upposi minuun kuin kuuma veitsi voihin. Vaikka Cray nousi suuren yleisön tietoisuuteen vasta seuraavalla albumillaan (sekä yhteistyölevyllä Showdown!), miehen soul/bluesiin tykästyneen kannattaa ehdottomasti tutustua tähän levyyn.

Reilu vuosi sen jälkeen kun kuuntelin levyn ensimmäisen kerran hankin vinyylikokoelmaani paljon Crayn albumeja, myös usein soittamani False Accusationsin.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit