Small Faces (III)
Small Faces ajautui vuoden 1966 lopussa riitaan heidät löytäneen managerin Don Ardenin (Sharon Osbournen isä) kanssa. Siirtyminen Rolling Stonesin managerina toimineen Andrew Loog Oldhamin Immediate-yhtiöön auttoi bändiä muuttumaan pop-singlejen julkaisijasta albumikokonaisuuksien tekijäksi. Hämmentävästi heidän edellisen vuoden LP:n kanssa saman nimien saanut 1967 julkaisu on ehyt ja taiteellisesti kunniahimoinen teos. Tämä siitäkin huolimatta että kesäkuussa 1967 pari viikkoa ennen albumia bändi aivan suotta julkaisi ensimmäisen Immediate-singlen Here Come The Nice. Singlejulkaisut elivät usein omaa elämäänsä eikä suuriakaan hittejä aina laitettu niiden jälkeen ilmestyneille LP-levyille. Niin typerää kuin se onkin, Here Come The Nice eie ole albumiraita, toisin kuin sen kakkospuoli Talk To You.

Small Faces (III) on kestoltaan vain 30 minuuttia, mutta se on sitä mitä hienoimmalla tavalla. Levylle laitetut 14 biisiä muodostavat jos ei täydellisen albumikokonaisuuden niin hyvän joka tapauksessa.

Amerikkalaiset julkaisivat hetkeä myöhemmin albumin nimeltä There Are But Four Small Faces. Puolet sen materiaalista tulee Small Faces -levyltä mutta koska Jenkeissä sinkkumarkkina oli jo kuivumaan päin he latasivat levylle kolme kovaa sinkkua; Itchycoo Park/I'm Only Dreaming, Tin Soldier/I Feel Much Better ja Here Come The Nice.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit