Freddie King 1934 - 1976
Freddie King siirtyi 1974 suuren faninsa Eric Claptonin kanssa samaan Polydor-yhtiöön ja julkaisi seuraavan kahden vuoden aikana yhtiölle kaksi albumia ennen kuolemaansa joulukuussa 1976. Tämä LP julkaistiin aikanaan Polydorin toimesta nopeasti artistin kuoleman jälkeen. Levyllä on sekaisin live- ja studiomateriaalia, mutta hankittuani 2015 amerikkalaisen vinyylin huomasin yllätykseksi ettei se juuri minua häirinnyt.

Levystä otettiin 80-luvulla Euroopassa ja Amerikassa CD-painos, mutta se on ollut pitkään poissa markkinoilta. Seitsemän sen yhdeksästä kappaleesta tosin löytyy 1997 julkaistulta CD-kokoelmalta Stayin' Home With The Blues. Sitä voi varauksettomasti suositella erityisesti kaikille niille, joiden levyhyllyssä ei ole miehen erinomaista Burglar-albumia. Kokoelmalla on neljä sen kuudesta parhaasta biisistä. Mukana on myös paljon Larger Than Life LP:n livemateriaalia. Tosin tuon levyn liveveto Have You Ever Love A Woman on umpisurkea ja olisi saanut jäädä pois Stayin' Home With The Blues.

Sekä Freddie King 1934 - 1976 että Stayin' Home With The Blues kokoelmien parhaat palat ovat sen radiolle 31.3.1975 äänitetyt (studio)livepalat Woman Across The River ja T'aint Nobody's Biz'ness If I Do. Jälkimmäinen on levyn oma suosikkini. Kolmas liveraita Farther Up The Road tulee Claptonin keikalla, jolla Freddie vierailee. Vain puolitoista kuukautta ennen Freddien kuolemaa äänitetty biisi toimii tyypilliseen tapaan loistavasti ja sillä on komppikitaristina George Terry.

Studioraidoista vain levyn avaava Pack It Up on aiemmin julkaistu. Sen kanssa samoista heinäkuun 1974 sessioista tulee pari Burglarilta ylijäänyttä biisiä sekä samana vuonna Miamissa Eric Claptonin bändin kanssa äänitettyjä biisejä, joiden pitkät versiot julkaistiin vasta 2013 Claptonin The '74/'75 Studio Recordings.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit