Live
En ole koskaan nähnyt Eaglesia lavalla enkä ole edes kokenut sitä kovin houkuttelevana asiana. Tämä siitä huolimatta että omistan ja diggaan bändin studiolevyjä. Eagles Live ilmestyi pian bändin viimeisten keikkojen jälkeen marraskuussa 1980. Olen omistanut sen tiedostomuodossa vuosia mutta sen kuuntelu on jäänyt pariin hassun kertaan. 

Live on usein mainittu olevan yksi historian eniten jälkiäänitetyksi konserttitaltioinniksi. Itseäni se ei häiritse vaan levy on ihan kelpo kuunteluelämys. Mutta koska bändi pitäytyy lavalla lähes samoissa sovituksissa kuin studiolevyillä, en näe kovinkaan suurta tarvetta rankasti studiossa uudelleen äänitetyn "liven" kuuntelemiseen. 

Levy julkaistiin alkujaan tuplavinyylinä ja yhdeksän vuotta myöhemmin tupla-CD:nä. Vuonna 1999 remasteroitu levy on miksattu uudelleen ja samalla sen vinyyliaikakauden levynpuoliskoiden editoinnin poistettiin parantamaan sen kuunteluelämystä. 77 minuutin mittaisena se olisi saatu mahdutettua kokonaan yhdelle CD:lle, mutta jostakin syystä näin ei ole tehty. Albumia olisi voitu laajentaa vaikka tunnilla, mutta myös tämä jäätiin tekemättä vaikka 1976 ja 1980 kiertueilta olisi ollut paljon julkaisematta jääneitä biisejä. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit