Live In Texas '75 (video)
En ole koskaan ollut mikään suuri Who-fani vaikka bändin Who's Next kuuluu autiolle saarelle mukaan otettavien levyjen joukkoon. Tämän johdosta en osaa kehua tätä julkaisua tavalla minkä tekisin jos kyseessä olisi jonkin nuoruuteni suosikkibändin 37 vuoden takaisen keikkafilmatisoinnin yllättävä julkaisu. Siitä nimittäin on kyse sillä tätä Englannista alkanutta ja Euroopan kautta USA:n rantautunutta kiertuetta ei ajateltu taltioida jälkipolville. Keikan videonauhat ovat ymmärtääkseni alkujaan tarkoitettu ison salin valkokankaille. Nauhojen laatu on näin selvästi alle TV- tai filmiryhmän vastaavista. Onneksi bändin kanssa pitkään työskennellyt Jon Astley on saanut vanhoista analoginauhoista ihan siedettävän ääniraidan. 

Bändin uusi The Who By Numbers ei ole yhtä vahva kokonaisuus kun bändin aiemmat julkaisut. Näin The Who taisi myös ajatella sillä setissä oli levyltä vain kolme biisiä. Bändissä taisi muuten olla Hurriganes-faneja kun he ottivat settiinsä Roadrunnerin ;-)

Jotkin levy-yhtiöt julkaisevat videokeikoista audioversiot vasta pari vuotta DVD:n ilmestymisen jälkeen. Kun tästä keikasta aikanaan julkaistaan tupla-CD toivotaan että siitä tehdään samanlainen 2CD/DVD -paketti kuin lopulta 2013 julkaistu Isle Of Wight Festival -laatikko. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit