The Real Thing
Taj Mahal oli julkaissut kolme kohtuullisen hyvin vastaanotettua blues-albumia ennen tämän hänen ensimmäisen livelevyn julkausua. Bluesmuusikko äänitti helmikuussa 1970 Criteria studiolla Miamissa tulevaa studiolevyä, mutta jostakin syystä sen ilmestyminen siirtyi tämän helmikuussa 1971 äänityn keikan julkaisun jälkeiseen aikaan. Ehkä bändin managerit ja levy-yhtiö kyllästyivät odottamaan uutta albumia ja kutsuivat siksi äänitysauton paikalla kun Taj Mahal esiintyi bändinsä ja neljän tuubasoittajan kanssa New Yorkin Fillmore Eastissä helmikuussa 1971.

Olen lukenut useita tätä albumia kehuvia arvioita, mutta itseeni tämä ei uppoa. Minusta bändi on paikoin jopa hukassa raja-aitoja rikkovan maestron ohjauksessa. Levystä ei ole kasattu kokoelmaa aiempien studiolevyjen parhaista biiseistä. Esikoislevyltä on mukana vain Diving Duck Blues. The Natch'l Blues'ilta ovat mukana Mahalin omat Going Up To The Country And Paint My Mailbox Blue sekä She Caught The Katy And Left Me A Mule To Ride. Taj Mahalin edelliseltä tuplalevyltä on mukana Taj Mahalin soolona keikan avaava Fishin' Blues sekä bändin yhteistyö Ain't Gwine To Whistle Dixie (Any Mo'). Albumin kuudesta aiemmin julkaisemattomasta biisistä viisi on  Taj Mahalin käsialaa. 

Vuonna 2012 julkaistiin levyllä Hidden Tresure neljä 1970 sessioiden raitaa sekä kolme tammikuussa 1971 Woodstockissa Bearsville studioilla äänitettyä biisiä. Vain yksi näistä päätyi lopulta Happy Just To Be Like I Am -albumille.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit