Summer Days (And Summer Nights!!)
Brian Wilson jättäytyi 1965 sivuun bändinsä kiertuetoiminnasta. Hänen tilalle tullut Bruce Johnston esiintyy tällä levyllä vaikka ei ole vielä saanut kuvaansa kesälevylle tyypilliseen kansikuvaan.

Wilson äänitti levyä yhdessä studiomuusikoiden kanssa ja bändin taisi osallistua vain laulusuorituksiin. Edellisen Today-levyn ilmestyttyä maaliskuussa 1965 useat radiokanavat ryhtyivät soittamaan albumiraitaa Help Me, Ronda. Brian oli äänittänyt albumisessioiden jälkeen siitä selvästi popimman version ja sinkkuna se löysi tiensä aina Amerikan listan ykköspaikalle. Toinen levyn singlejulkaisu California Girls kipusi Jenkkien listakolmoseksi kesällä 1965 ja itse pidän biisiä yhtenä bändin surf-aikakauden parhaana. Näiden lisäksi You're So Good To Me kuuluu mukavan levyn parhaisiin hetkiin. 

Tämä 26 minuuttinen albumi on julkaistu viime aikoina useasti CD-levyllä niin että siinä on sekä mono- että stereomiksaus. Levy on myös julkaistu yhdessä Today'n kanssa samalla CD:llä niin että mukaan on saatu jopa bonusbiisejä. Levystä on otettu tasaisesti vinyyliprässäyksiä, viimeksi 2015. Edellinen Euroopassa julkaistu (mono-LP) -painos on tosin 10 vuoden takaa.

Petri Myllylä / 15.4.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit