Kinda Kinks
You Really Got Me hitin jälkeen syksyllä 1964 julkaistu Kinksin esikois-LP nousi Englannin listakolmoseksi ja levyn amerikkalainen vastine pärjäsi sekin hyvin sikäläisillä markkinoilla. Sen jälkeen bändi julkaisi kaksi menestys-sinkku All Day And All Of The Night ja vuoden 1965 Tired Of Waiting For You. Jälkimmäinen ja sen b-puoli Come On Now ovat mukana maaliskuussa ilmestyneellä Kinda Kinks'illä. Englantilaiseen tapaan kuukausia aiemmin julkaistuja sinkkuja ei paketoitu LP:lle toistamiseen joka ainakin tässä tapauksessa oli selkeä virhe. Alkuperäinen 12 biisin LP sisältää nimittäin luvattoman paljon kiireessä äänitettyä materiaalia.

Universal julkaisi 2011 bändin kataloogin kahden levyn deluxe editioneina. Edellisestä remasteroinnista ei ollut kulunut edes kymmentä vuotta, mutta onneksi bändiltä löytyy niin paljon laadukasta bonusmateriaalia että uusi painos puolustaa paikkaansa. Kakkoslevyllä on peräti 23 biisiä, joista tosin vain kolme vaihtoehto- ja kaksi BBC-äänitystä on aiemmin julkaisematonta. Bonuksien joukossa on myös syyskuussa 1965 julkaistu Kwyet Kinks EP, jonka biis A Well Respected Man julkaistiin myöhemmin myös sinkkuna. 

Bändi vietti rauhalliset 50-vuotisjuhlat vuonna 2014 sillä riitelevät Davisin veljekset eivät suostuneet reunion-esiintymisiin. Laihaksi lohduksi levy-yhtiö pukkasi markkinoille 25 vuoden tauon jälkeen mono-LP:n. Itse hankin hyllyyni punaisen vinyyliprässäyksen.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit