Genesis Revisited II
 

Steve Hackettista puhuttaessa on tänä vuonna kohkattu lähes joka paikassa kuinka hän keksi aikanaan kitaraa rämpytellessään tapping-tekniikan. Hän ei saanut soitettua Bachin Toccata And Fugue In D Minoria kuin kitaransa kieliä tökkimällä. Sitenhän se sitten onnistui. Pian hän keksi käyttää tuota tekniikkaa myös Genesiksen levyillä sooloissaan. Loppu on historiaa. Eddie Van Halen kopsasi tempun ja hänestä tuli kaikkien tiluttajien esikuva. Onneksi Hackett teki myös muutamia onnistuneita sävellyksiä Genesiksen riveissä. Supper's Ready, The Music Box, The Return Of The Giant Hogweed ja Shadow Of the Hierophant ovat kaikki mukana. Itse asiassa Genesis on se juttu josta hänet aina muistetaan. Ei kai se enää miestä itseäkään haittaa, kun vuoden 1996 Genesis Revisited sai tämän jatko-osan.

 

Tällä kertaa Hackett on versioinut paitsi Genesiksen parhaita kitarabiisejä, myös muutamia omia soolokappaleitaan, jotka toki oli alun perin yhtyeen käyttöön tarkoitettuja. Mukana ei ole oikeastaan yhtään heikkoa vetoa. Genesis-puritistit pääsevät väittelemään siitä ovatko näiden kappaleiden kitaraosuudet niitä oikeita vai ne ensin äänitetyt. Hackett on kertonut soittaneensa nyt sellaiset jutut uusiksi ja paremmin, jotka jäivät aikanaan vähän puolitiehen tai joiden tekemistä ei silloinen tekniikka mahdollistanut. Eli nyt soolot soivat niin kuin niiden aikanaan piti. Kiva.

 

Kokoonpanoltaan Genesis Revisited II on tämän päivän progen (lähes) kaikki parhaat. Mukana ovat Neal Morse, Steven Wilson, Michael Åkerfeldt, Conrad Keely, John Wetton ja oikeastaan niin edelleen. Vierailijoita on yhteensä 35. Kitaraa soittavat Hackettin ohella Wilson, Marillionin Steve Rothery ja The Flower Kingsin Roine Stolt. Progressiivisen kitaramusiiikin ystäville tämä useana erilaisena pakettina - mm. 4 LP - julkaistu 144 minuuttinen on melkoista hemmottelua. Suosittelen!

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit