Live at the Mystic
Kun Y&T:n basisti Phil Kennemore yllättäen kuoli, ajattelin bändin uran olevan ohi. Vaan mitä vielä. Dave Meniketti etsi jostain Brad Lang -nimisen kaverin ja matka jatkui. Kiertue toi Y&T:n piipahtamaan Suomessakin. Harmi, että se veto jäi näkemättä. Yhtye on nimittäin kuin kotonaan lavalla ja ehdottomasti parhaimmillaan elävänä koettuna. Muutama aika sitten ilmestynyt edellinen studiolevy Facemelter jäi jostain syystä vähälle kuuntelulle. Sekin nimittäin on ihan kohtuullinen levy.

Live at the Mystic on sopiva paikko niille jotka ovat Y&T:n live-kokemuksen syystä tai toisesta missanneet. Muutamien uusien kappaleiden lisäksi mukana ovat lähes kaikki hitit. Missä on Summertime Girls? Tämä tupla-CD on äänitettynä aika tarkalleen vuosi sitten kahden illan aikana San Franciscon lähellä olevassa Petaluman kaupungissa, tarkemmin sanoen sen Mystic Theatressa.

Y&T:n hard rock on jollain tapaa hieman yksinkertaista ja hölmöä jätä aivot narikkaan, ota bisse, joraa ja nauti -tyyppistä. Jos noin tekee, niin viimeistään avausraitana kuultavan On With The Shown puolessa välissä bändi on voittanut kuulijan puolelleen. Ei musiikkia (aina) niin vakavasti tarvitse ottaa. Anna mieluummin sen ottaa itsesi mukaansa. Puolivakava varoitus lienee kuitenkin paikallaan, tämä(kin) levy voi sulattaa naamasi.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit