Resonance
Islannin tuhkapilvi esti Asian Helsingin keikan mutta pari vuotta myöhemmin julkaistu Reconance lievittää hiukan odotetun keikan peruuntumisen aiheuttamaa tuskaa. Setissä on peräti viisi uuden Omega-albumin raitaa sekä pari nelikon ensimmäiseltä comeback-albumilta Phoenix. Vaikka setissä on luonnollisesti bändin suurimmat hitit, julkaisu ei toista samalla tavalla paluukiertueella 2007 kuvattua Fantasia: Live In Tokyoa kuin bändin edellinen Cambridgessa 2009 kuvattu DVD. Settiin on otettu myös yksi sellainen biisi, 1985 Astran Go, jonka studioversiolla Steve Howe ei ole mukana lainkaan.

Resonance julkaistiin Euroopassa kahden CD:n ja DVD:n yhteispakettina.

Petri Myllylä

 

Vielä ei olisi myöhäistä. Nimittäin perua päätös olla lähtemättä jouluaaton korvilla Lontooseen katsomaan Asian konserttia. Tai itse asiassa kuuntelemaan bändiä. Kuten yhtyeen parilta aiemmalta DVD:ltä on voinut todeta, ei Asia ole lavalla mitenkään valovoimainen tai karismaattinen yhtye. Ei muistella menneitä sen enempää, mutta jos yhtye kuulosti pari vuotta sitten julkaistulla Spirit Of The Night -DVD/CD:llä vähintäänkin apaattiselta, nyt virtaa - onneksi - tuntuu taas riittävän. Varsinkin John Wetton on hyvässä lauluvireessä.

Tällä toukokuun neljäntenä 2010 Baselissa, Sveitsissä äänitetyllä keikalla esiintyy kerrassaan jämäkkä ja elinvoimainen yhtye. Kiertue on ollut aivan alussa. On se vaan harmi, että aikanaan tuhkapilvet estivät Asian pääsyn Suomeen. Konsertin piti olla 21.4. Kulttuuritalolla. Kyllä, oli lippu. Promoottori voisi soitella sen paikkaavan keikan perään.

Alkuperäisen yhtyeen uudelleen kasaamisen jälkeen tehdyiltä levyiltä, eli Phoenixiltä ja erityisesti tuon jälkeen ilmestyneeltä Omegalta, soitetut kipaleet ovat tämän keikan herkkuja. Ei yhtye vanhoja hittejäänkään huonosti esitä, mutta jotenkin uusiin raitoihin panostetaan vielä enemmän energiaa kuin vaikkapa iät ja ajat soitettuun, ja nytkin keikan päättävään, Heat of The Momentiin. Jos alkuperäisen Asian runsaasta tuotannosta joku live pitäisi nostaa muiden yläpuolelle, minun valintani olisi tämä Resonance.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit