The Mama Tour (DVD)
Vaikka Genesis-albumi ajoittuu nuoruusvuosilleni kuuntelin sen ensimmäisen kerran vasta runsas 20 vuotta sen ilmestymisen jälkeen. Arvaten en myöskään hankkinut The Mama Tour -videokasettia kun se joskus kiertueen päätyttyä julkaistiin. 

The Mama Tour julkaistiin ensimmäisen kerran DVD-muodossa 2009 osana Genesis Movie boxia. Hankin sen kolme vuotta myöhemmin ja näin keikan melko tarkalleen 28 vuotta siitä kun se helmikuussa 1984 soitettiin. Kahden katselukerran jälkeen en osaa todeta keikasta muuta kuin että hyvältä kuulostaa, erityisesti sen alkuperäinen stereomiksaus. Kuva sitävastoin on utuinen ja ajoittain rakeinen. Mutta sekin ajaa asiansa ja näyttää bändin hienot puitteet ja aikakauden edistyksellisimmän valoshown.

Vaikka alkuperäinen videojulkaisu oli kestoltaan aikakautensa pisimpiä, peräti 100 minuuttia, jäi keikalta yli lähes puoli tuntia materiaalia jota ei ole koskaan julkaistu. Amerikan kiertueella soitettu, siellä hyvin menestynyt Duke-raita Misunderstanding näyttää tippuneen kokonaan viiden keikan Englannin kiertueen setistä. Oma suosikkini on keikan päätösraita Turn Me On Agaib, jonka sisälle on ujutettu tyylikkäästi useita lyhyitä cover-esityksiä. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit