Damn The Torpedoes
Kirjassa The 500 Greatest Albums Of All Times tämä albumi arvioitiin maailman 313. parhaaksi albumiksi. Arvio pohjautuu Rolling Stone -lehden vuonna 2003 tekemään kyselyyn, jossa sadat musiikkialan ammattilaiset listasivat kukin 50 omaa suosikkilevyään. Vaikka itse en listauksia harrasta, kyseinen kirja on kiinnostavaa luettavaa.

Eräs kaverini osti nuoruudessaan paljon amerikkalaisia keskitien rokkareiden albumeja, uusia ja vähän vanhempiakin. Damn The Torpedoes taisi olla ensimmäinen Petty-levy jonka joskus vuonna 1983 kuulin. Kamuni oli sen hankkinut, siihen tykästynyt ja tietenkin sitä myös minulle soitatti. En enää muista pidinkö tuolloin kuulemastani. Vaikka useat Pettyn myöhemmät albumit päätyivät kotiini, Damn The Torpedos ehti täyttää 35 vuotta ennen kuin ostin sen hollantilaisen vinyyliprässäyksen kokoelmaani. 

Damn The Torpedoes deluxe edition tupla-CD ilmestyi 2010, jolloin kuuntelin sitä paljon. Tai oikeastaan sen ykköslevyä sillä vaikka bonuslevyllä onkin pari sessioista ylijäännyttä biisiä ja sinkku b-puolet Casa Dega ja It's Rainin' Again, sen kuuntelu ei juuri itseäni innosta. Suurin syy tähän lienee se että alkuperäinen yhdeksän biisin annos sopii itselleni hyvin. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit