Lontoo 27.4.1977
Lähtiessään huhtikuussa 1977 Englannin kiertueelle Eric Claptoninen uusin julkaisu oli kahdeksan kuukautta aiemmin julkaistu No Reason To Cry. Viiden keikan "maaseutukierroksen" jälkeen Erkki bändeineen palasi Lontooseen missä 26.4 nauhoitettiin BBC:n Old Gray Whistle Test -ohjelma. Seuraavana iltana vuorossa oli ensimmäinen kahdesta Hammersmith-keikasta, joiden jälkeen lyhyt kiertue päätettiin saman kaupungin pohjoispuolella sijaitsevassa Finsbury Parkissa. Tunnin mittaista TV-esiintymistä ei ole ymmärtääkseni koskaan julkaistu virallisesti, mutta kiertueen ensimmäinen Lontoon keikka julkaistiin kokonaisuudessaan Slowhand-levyn 35-vuotispainoksen super deluxen bonuksena.

Kaupallisesti heikosti menestynyt No Reason To Cry tuskin tulee koskaan saamaan osakseen deluxe-kohtelua joten tyydyttäköön siihen levy-yhtiön päätökseen, että Hammersmithin keikka on nyt hiukan teennäisessä yhteydessä. Slowhand-levyn ystäviä lienee syytä varoittaa ettei keikalla soitettu yhtään sen biisiä.

Pari sanaa itse keikasta. Se on hyvä ja viihdyttävä ja soveltuu niille, joille Claptonin pehmeämpi viihdemusiikki-aikakausi ei tuota sellaista hylkimisreaktiota mitä kitaristin blues-aikakauteen tykästynyt fani voi kokea.

Slowhand deluxe sisältää vain yhdeksän Lontoon keikan biiseistä. Saadakseen itselleen koko 14 biisin mittaisen keikan joutuu hankkimaan runsaan sadan euron arvoisen super deluxe -laatikon. Siinä on mukana lisäksi albumin vinyyliversio sekä DVD:llä sen 5.1 miksaus. Toki tämäkin keikka on kuunneltavissa suoratoistopalveluna mikäli fyysinen levy ei ole lukijan valinta.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit