San Francisco 7.-9.6.1968
Bill Graham oli 60-luvalla San Franciscon (ja myöhemmin myös New Yorkin) tärkein promoottori (ja esimerkiksi Santanan manageri) startattuaan 1965 Fillmore Auditoriumin. Hänellä oli tapana äänittää keikkapaikalla soittaneiden artistien esitykset ja nykyään näitä pääsee kuuntelemaan ja lataamaan Concert Vaultin sivuilta.

Kun nämä keikat äänitettiin kesällä 1968, Fleetwood Mac oli promotoimassa esikoislevyään. Itselläni on ladattuna heidän lauantain 8.6.1968 ensimmäinen keikka, mutta setissä on uudelta levyltä vain sen päätösraidan Got To Move. Sitä vastoin ennen kiertuetta Englannissa äänitetyltä, mutta vasta elokuussa julkaistavalta kakkoslevyltä soitetaan useampi raita. Jeremy Spencerin suuren idolin Elmore James vakiokalustoon kuulunut Dust My Broom, bändin oma Trying So Hard To Forget sekä Peter Greenin upea Lazy Poker Blues tulevat kaikki Mr.Wonderful -albumilta.

Peter Greenin ja Jeremy Spencerin kitaraduetointia on kuultavissa paljon läpi keikan, mutta heti starttiin on valittu Elmore Jamesin Madison Blues, jolla herrojen kemiat saavat aikaiseksi todella vaikuttavaa jälkeä.

Lauantain iltakeikalla bändillä on lavalla vierana huuliharpisti Paul Butterfield. Setissä on esikoisalbumilta I Love Another Woman ja Shake Your Moneymaker sekä kakkosalbumilta Stop Messin' Round. Jostakin syystä tätä kirjoittaessa huhutikuussa 2013 tuo keikka on poistunut Concert Vaultin arkistosta.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit