Humble Pie: Town And Country
Steve Marriott yritti syksyllä 1968 turhaan saada muita Small Faces'in jäseniä innostumaan Peter Framptonin palkkaamisesta bändin soolokitaristiksi. Marriottin lähdettyä bändistä aloittaakseen yhteistyön Framptonin kanssa uuden bändin alkutahti oli Immediate-yhtiön myötävaikutuksella hengähdyttävä. Bändi äänitti Town And Countryn heti ensimmäisen Englannin kiertueen jälkeen lokakuussa ennen lokakuun lopussa alkanutta kuuden viikon mittaista Amerikan kiertuetta.

Hankin itselleni aikoinaan CD:n jolle oli kasattu bändin ensimmäisen albumin lisäksi kakkosalbumin parhaat palat. Koko levyyn tutustuin 2012 Small Faces kataloogin deluxe editionien innoittamana. Halusin vihdoin kuunnella Steve Marriottin koko 60-luvun tuotannon. Muutaman kuuntelukerran jälkeen tylsistyin sillä albumi on itselleni liian sillisalaattia. Se on hämyilevän akustinen, kulkee täysin ilman suuntaa, ja sen biisit ovat suorastaan tyhjänpäiväisiä. Heartbeat TV-sarjan nimikkobiisin mukana olo on yhä itseäni hämmentävä sillä sarjan fanina olen tottunut sen imelään versioon enkä bändin astetta rankempaan. Buddy Hollyn originaali ei ole itselleni tuttu. 

Immediate kiirehti levyn kauppoihin vain kolme kuukautta bändin esikoislevyn jälkeen marraskuuksi 1969. Town And Country ei kuitenkaan auttanut taloudellisiin vaikeuksiin ajautunutta yhtiötä sillä se floppasi pahasti. Bändin uusi manageri Dee Anthony sai puhuttua suojateilleen järkeä ja he palasivat elektroniseen perusrock-bändin soundiin. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit