Cross Purposes Live (VHS/CD)
Tämä on Black Sabbathin ainoa virallinen live-julkaisu, jolla on mukana bändissä pitkään vaikuttanut laulaja Tony Martin. Muistan nähneeni tämän keikan kertaalleen, mutta en parhaalla tahdollakaan muista mitä tuntoja se itsessäni herätti. Virallista DVD-julkaisua odotellessa, keikka on katsottavissa YouTubesta.

Joskus 2010 sain käsiini kopion keikasta julkaistusta CD:stä. Ottaen huomioon että en ole 2000-luvulla juurikaan uhrannut kuunteluaikaa Tony Martinin aikakauden studiomateriaaliin, olen kuunnellut tätä keikkaa yllättävän useasti. Ja tämä tarkoittaa ehdottomasti sitä että pidän siitä. Martin on erilainen laulaja kuin Ozzy Osbourne tai Ronnie James Dio, mutta omalla tavallaan hän on hyvä hommassaan. 

Eagle Records julkaisi keikasta virallisen DVD:n Japanissa 2010 joten jossakin vaiheessa se tullaan varmasti julkaisemaan myös Euroopassa. Toivottavasti levy-yhtiö julkaisee koko keikan myös audiomuodossa, ja mieluiten kokonaisena sisältäen myös muutaman alkuperäiseltä videonauhalta puuttuneen biisin.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit