Humble Pie: As Safe As Yesterday Is
Steve Marriott yritti saada 1968 loppupuolella Small Faces'in muita soittajia hyväksymään nuorisoidolin Peter Framptonin liittymisen bändiin mutta tuli torpatuksi. Kun Marriott otti bändistä hatkat uuden vuoden keikan päätteeksi (tai joidenkin kirjoitusten mukaan sen aikana), hän ilmoitti Framptonille olevansa vapaa uuden bändin perustamiseen. Small Faces'in kosketinsoittaja Ian McLagan oli mukana aluksi mukana bändissä mutta lopulta hän joko jäi tai jätettiin siitä pois.

Englantilaiseen 60-luvun tapaan bändit julkaisivat usein singlejä, joiden biisit eivät olleet mukana samoihin aikoihin julkaistuilla pitkäsoitoilla. Immediate julkaisi Humble Pielta ensiksi Chuck Berryn Little Queenieltä riffin lainanneen singlen Natural Born Bugie ja pian sen jälkeen Safe As Yesterday Is. Toukokuun alussa Melody Maker kirjoitti levyn ilmestyvän kesäkuussa, mutta lopulta se saatiin kauppoihin vasta elokuussa. Steve Marriott laittoi levylle paljon niitä 1968 tekemiään sävellyksiä, joiden oli tarkoitus olla mukana Small Faces'in prosessissa olleella 1862 LP:llä. Joistakin kiinnostavista biiseistä huolimatta en ole koskaan innostunut tähän albumiin. 

Itselleni ei ole koskaan auennut miksi Immediate lisensoi levyn kanadalaiselle Daffodil Recordsilla, joka teki siihen täysin poikkeavan kannen. Englantilaisyhtiö julkaisi nimittäin levyn myös itse sen peruskannella.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit