Rapid Eye Movement
Hurraa, Riverside tulee vihdoinkin Suomeen keikalle! Bändi esiintyy 9.11. Nosturissa. Olin vuoden 2007 syksyllä haltioissani. Oli bändiä odotettukin! Kun Riverside julkaisi vuonna 2003 ensimmäisen Out Of Myself -levynsä, olin kuin, vanhaa vertauskuvaa käyttääkseni, puulla päähän lyöty. Kiekko oli niin hyvä, että se jäi suorastaan asumaan CD-soittimeeni. Kakkoslevy Second Life Syndrome teki saman tempun. Turha kai sanoakaan, että Rapid Eye Movement oli aikanaan iPodini vakikamaa.

 

Riverside yhdistää progressiivisessa metallissaan uutta ja vanhaa. Se aloittelee kappaleitaan Pink Floydin henkeen fiilistellen. Kitara ja koskettimet luovat tunnelmaa. Toisaalta se runnoo instrumentaaliosuudet vaikkapa Opethin kaltaisella voimalla. Yhdistelmä pelaa upeasti. Vaikka yhtyeen esikuvat ovat kuultavissa, on Riversidella selkeä oma soundinsa ja tyylinsä. Mariusz Dudan lauluääni on samalla persoonallinen ja toisaalta tuttavallinen. Siitä on helppo pitää.

 

Entäs ne kappaleet? Kaikki ovat oikeinkin hyviä. Varsinaisia valtavia yllätyksiä, toisaalta ei myöskään minkäänlaisia pettymyksiä, Riverside ei tarjoile. Tämä on alusta loppuun asti laadukas levy. Se on täynnä isolla sydämellä tehtyä musiikkia. Schizophrenic Prayer on tipan silmäkulmaan tuovan kaunis ja 02 Panic Roomista saattaa tulla progehitti. Ozric Tentacles -tyyliset koskettimet ja konepulputus tekevät biisistä lähes tanssittavan. Luulisi kelpaavan radioillekin.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit