Voices In My Head
Puolalainen Riverside julkais vuonna 2005 erinomaisen Second Life Syndrome –levyn. Sitten yhtye on keikkaillut ahkerasti. Suomeen heitä ei vuoden 2006 aikana yrityksistä huolimatta saatu. Onneksi toiveita keikasta oli vielä olemassa. Riverside on nimittäin Opethin ja Porcupine Treen kaltaisesta musiikista pitäville ehdottomasti tutustumisen arvoinen yhtye.

 

Second Life Syndrome soi vielä varsin metallisesti. Möykkälauluakin oli vielä mukana aika lailla. Out Of Myself –kappaleen tekstistä napatun rivin mukaan nimetty Voices In My Head –EP on ilmavampi, akustisuuteen ja rauhalliseen tunnelmointiin pohjaava levy. Sen pääosissa ovat basisti Mariusz Dudan matala, mutta hienosti soiva ääni ja kosketinsoittaja Michal Lapajn piano. Toki paikoin äänekästä karjuntaa käytetään tehokeinona. Kitaristi Piotr Grudzinski soittaa edelleen hieman päällekäyvällä tyylillä. Säröjä käytellään onneksi säästeliäästi. Akustinen kitara sopii hänelle hyvin. Toinen Piotr, eli rumpali Kozieradzki hoitaa leiviskänsä tyylillä. Rumpusoundit olivat Second Life Syndromella ehkä hieman sekavat, mutta nyt tuo asia on korjattu.

 

Levyn avaava Us on akustisilla kitaroilla ja ujeltavilla koskettimilla kasattu huokailu. Toisena kuultava Acronym Love kulkee nätisti pianosäestyksellä. Jälkimmäisessä on jotain tunnelmia Pink Floydin viimeisimmiltä levyiltä. Täyteen vauhtiin kappale pääsee vasta kitarasoolon aikana. Dna ts. Rednum or F. Raf ja Stuck Between osoittavat, että bändi uskaltaa kokeilla myös uudenlaisia soundeja eikä luuppien käyttökään ole pois suljettu idea. Tämä välityö muistuttaa siitä, että Riverside on yksi hienoimmista uusista progeen päin kallellaan olevista metalliyhtyeistä.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit