Rise Up
W.E.T.:n muodostavat kosketinsoittaja Robert Såll (“W” bändistä Work of Art), kitaristi Erik Mårtensson (“E” tulee Eclipsestä) ja solisti Jeff Scott Soto (“T” niin kuin Talisman). Nykyään heitä jeesaa keikoilla Robban Bäck rummuissa ja Magnus Henriksson kitarassa. Siinä esittely, jos joku ei tätä porukkaa vielä tiennyt. Paperilla se on siis kova ryhmä. Osaamista pitäisi riittää.

Kun W.E.T. pari kolme vuotta sitten julkaisi ensimmäisen levynsä, media oli kiinnostunut ja fanitkin olivat innoissaan. Valitettavasti Frontiers-pomon junaileman super-kokoonpanon levy oli melkoisen hengetöntä ja peruskuvioita seuraavaa hard rockia. Olinkin melkoisen yllättynyt kun kuulin että W.E.T. on tehnyt toisen levyn. Jotenkin ajattelin, että ensimmäinen olisi riittänyt. Olin väärässä. Bändi ei ollut antanut vielä kaikkia näyttöjään. Pitää yrittää vielä toisen kerran.

Rise Up on tehty aivan samalla konseptilla kuin edeltäjänsäkin. Tarjolla on levyllinen Euroviisuihin kelpaavaa rullaavaa ja sinänsä ihan energistäkin rockia Talismanin, The Poodlesin ja vastaavien tyyliin. Minkäänlaisia yllätyksiä ei ole tarjolla.  Eikä noiden edellä mainittujen bändien huumoria. Niin paljon kuin Jeff Scott Soton äänestä pidänkin, nyt ei auta edes hänen erinomaiset laulusuoritukset. Kappaleet ovat sinällään kelvollisia, soundeissa ja soitossakaan ei ole valittamista, mutta tällä levyllä ei ole mitään mitä ei olisi jo kuultu aikaisemmin. Moneen kertaan käytetyt koukut eivät tartu. Väkisin tulee mieleen onko W.E.T. sittenkin vain sivuprojekti ylijäämäkappaleiden hautausmaaksi.

 

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit