Live At The Riverboat 1969
Neil Young on julkaissut 2000-luvulla useita omia arkistoäänityksiä. Tämä 11 biisin albumi on kasattu useammasta torontolaisella klubilla helmikuussa 1969 soitetusta keikasta. Young oli julkaissut juuri ensimmäisen soololevynsä, mutta hiukan yllättäen hän soittaa siltä vain neljä raitaa. Hän tosin aloittaa keikan biisillä Sugar Mountain, joka tulee albumin sessioista ja joka julkaistiin 21.2.1969 The Loner -singlen kääntöpuolella. 

Buffalo Springsfieldin aikakaudelta setissä on alkujaan esikoisevyllä bändin laulajan Richie Furayn laulama Flying On The Ground Is Wrong. Vuonna 1967 julkaistulla Buffalo Springfield Again -levyllä oli kolme Neil Youngin biisiä. Näistä Expecting To Fly ja Broken Arrow ovat mukana tällä levyllä, mutta yllättäen Again'in avausraita, ja yksi albumin parhaita biisejä Mr. Soul on poissa. Puoli vuotta ennen tätä keikkaa julkaistulta bändin jäähyväislevyltä Neil soittaa sen avausraidan, jälleen studiossa Furayn laulaman On The Way Home ja I'm A Child. Youngin hyvä ystävä, Springfieldin basisti Bruce Palmer on keikalla, ja Neil esittelee hänet yleisölle, mutta bassoon hän ei kuitenkaan tartu. 

Olen kuunnellut tätä levyä kohtuullisen paljon, ja pidän siitä. Se dokumentoi ajanjakson, jossa Buffalo Springfield on mennyttä, ja edessä on alkamassa menestystä tuova sooloura. Tässä vaiheessa oli vielä hämärän peitossa se, että pian Young ja pienen hetken myös Palmer siirtyvät todelliseen superkokoonpanoon Crosby, Stills, Nash & Young.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit