The Lonesome Jubilee
Lonesome Jubilee on itselleni kuin vanha päiväkirja. Aina (eli useasti) sitä kuunnellessani ajatukseni palaavat syksyyn 1987 jolloin olin juuri muuttanut maalta suureen cityyn nimeltä Helsinki. Paikallisradio Radio City soitti biisiä Paper In Fire samaan aikaan kun sisustin ensimmäistä omaa asuntoani. Hetken aikaa Mellencamp soi kaikilla (siis kahdella) radiokanavilla ja albumi menestyi Suomessa erinomaisesti aivan kuin muuallakin maailmassa. 

John Mellencamp siirtyi tällä levyllä vielä edeltäjäänsä vahvemmin pois rockista lähemmäksi countryä ja folkia. En ole koskaan ollut viulusoittimien suuri ystävä, mutta tällä levyllä niin Lisa Germanon soittama viulu kuin haitarikin kuuluvat ehdottomasti osana sen viehättävyyteen. Aivan kuin bändin taustalaulajan Crystal Talieferon vahva osuus. 

Jostakin syystä Paper In Fire singlen kääntöpuolella ollut hieno akustinen Never Too Old ei ollut mukana 2005 remasteroidulla albumilla. Sitä vastoin todella hienosti masteroidulla painoksella on mukana aiemmin julkaisematon Blues From The Front Porch. Vuonna 1999 julkaistu Rough Harvest sisälsi todennäköisesti tämän albumin sessioista ylijääneen Drifters-coverin Under The Boardwalk.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit