Second Coming
Stryper on se amerikkalainen hevibändi jonka Music TV teki tutuksi ja jolle naureskeltiin 80-luvulla, muissakin kuin minun kaveripiirissä. 90-luvulla siirryttiin Beavisin & Buttheadin myötävaikutuksella hihittelemään Wingerille. Syitä Stryperin pilkkaamiseen oli oikeastaan kaksi. Bändi on vahvasti uskonnollinen ryhmä. Eikös niille kuulu ilkkua? Kerrotaan se nyt tässäkin arviossa, niin kuin varmaan kaikissa jutuissa jotka bändiä käsittelee, he heittelivät yleisöään raamatuilla. Heidän keltaisista ja mustista raidoista tehdyt univormut tai esiintymisasunsa olivat toinen ivan kohde. Todellisuudessa bändi oli hyvin bränditietoinen ja menestyi kotimaassaan jumalattoman hyvin.

Menestys toi kuvioon tietenkin kaikenlaisia kiusauksia ja kunnon kristityn tyyliin eivät nämäkään veijarit selviytyneet ilman lankeemuksia. Mutta niin kuin kuuluu, anteeksi on pyydetty, annettu ja saatu. Vaikka tämän kokoelmalevyn nimi voi viitata myös sen Suuren Mestarin, josta nämä Sweetin veljekset jaksavat laulaa, toiseen tulemiseen, veikkaan että nyt puhutaan bändistä itsestään. Oli miten oli, nimi on hyvä. Ja hyvää on tämä musiikkikin.

Soittotaidosta saati biiseistä tämän yhtyeen fanittaminen ei ollut aikanaankaan kiinni. Soolokitaristi Oz Foxin kirskuvia sooloja ihasteltiin jo silloin joskus, kun Soldiers Under Command oli uusi. Laulaja Micheal Sweetin ääni on edelleen käsittämättömän vahva ja kirkas. Rumpali Robert Sweetin ja basisti Timothy Gainesin muodostama rytmiryhmä on lajissaan yksi parhaista. Nyt yhtye esittää parhaiten tykätyt kappaleensa uudelleen. Tuoreiden painosten sovituksia ei ole juuri muokattu, mutta hieman raskaammalta Stryper tänä päivänä kuulostaa. Täkynä mukana on kaksi kokonaan uutta biisiä. Niistä bluesahtava Bleeding From Inside Out on oikein hyvä ja runsailla kööreillä ja ketterällä kitaroinnilla varustettu Blackened on paluu yhtyeen kulta-aikaan. Tästä on hyvä jatkaa.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit