ABachalypse Now
Skid Row on se sana, joka tulee mieleen kun mainitaan nimi Sebastian Bach. Samalla tavalla kuin David Lee Roth yhdistetään aina Van Haleniin. Bachilla on mielenkiintoinen ongelma, jos hän itse sitä moisena edes pitää, hän tuli tunnetuksi toisen laulajan tekemillä kappaleilla. 18 and Life, Youth Gone Wild ja niin edelleen olivat alun perin Matt Fallonin käsialaa. Vaan kuka nyt kovimmat hittinsä voisi setistä tiputtaa? Ei kukaan. Ja suoraan sanottuna Bachilla ei ole varaa unohtaa Skid Row -materiaalia. Sen verran heppoista solistin soolomateriaali on ollut.

 

ABachalypse Now CD+DVD koostuu kaiken kaikkiaan kolmesta keikasta. Tupla-CD:nä saa kaksi konserttia. Ensimmäinen on Ranskan 2012 Hellfestistä ja kakkoslevyn täyttää Live at Club Nokia, Los Angelesista. DVD:n bonuksena veto Belgian Graspop-festareilta. Konsertit on äänitetty samalta kiertueelta, joten päällekkäisiltä kappaleilta ei voi välttyä. No ainahan voi vertailla versioita.

 

Sebastian Bach on esiintyjänä vailla vertaa. Laulajana hän ei ole juurikaan kehittynyt sitten uransa alun. Siitäkään huolimatta, että hän esiintyi pitkään Broadway-musikaaleissa. Paikka paikoin hänen äänensä kuulostaa yllättävän ohuelta. Toisaalta kunnolla yrittäessään, kuten American Metalheadia kirkuessaan, hän kuulostaa melkoisen paljon Rob Halfordilta. Yhtye soitti Guns'n'Rosesin erikoisvieraana. Liekö tuolla ollut vaikutusta, mutta Bach naukuu välillä kuin W.Axel.Rose. Bändi ei soita, varsinkaan Skid Row -lainoja, alkuperäisellä hard rock -tyylillä, vaan yhtyeen sointi tuo mieleen Michael Monroen bändin punkimman otteen.

 

Ei tämä huono live-kokoelma ole, mutta välityöhän tämä selvästi on. Vähän vaikuttaa siltä Bach odottaa pyyntöä Rachel Bolanilta ja kumppaneilta josko vielä kokeiltaisiin. Toisaalta on totta, että Sebastian Bach on sen verran monessa liemessä uitettu rokkikukko, että aivan paras maku on jäänyt matkalle.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit