Live Momentum
Neal Morse –faneilla on juhlat monta kertaa vuodessa. Tuo ikiliikkuja on mukana niin monessa bändijutussa, että jotain on ilmestymässä koko ajan. Neal oli mukana säveltämässä kahta Spock’s Beardin uudelle levylle päätynyttä kappaletta. Superkokoonpano Flying Colors on lupaillut kakkoslevyä. Ja niiden riemuksi jotka eivät päässeet Morsea Keuruulle viime kesänä katsomaan. Kuten myös heidän jotka pääsivät. Nyt ilmestyi 3 CD:n ja 2 DVD:n paketti Live Momentum.

Hyviähän nuo Morsen studiolevytkin ovat, mutta livenä nämä järkälemäiset eepokset pääsevät vasta oikeuksiinsa. Bändi näillä livelevyillä tuntuu vaihtuvan joka kerta, mutta se ei laske tasoa lainkaan. Tällä New York Cityssä viime lokakuussa äänitetyllä ja kuvatulla keikalla rytmiryhmänä toimii edelleen Randy George ja Mike Portnoy. YouTube-löydöt Adson Sodre – kitara ja laulu, Bill Hubauer – koskettimet, saksofoni, viulu ja laulu ja Eric Gillette – koskettimet, kitara, rytmisoittimet ja laulu muodostavat tähän mennessä värikkäimmän ja kenties lauluvoimaltaan voimakkaimman taustabändin. Sillä sitä vartenhan nuo muusikot ovat. Morse tekisi kaiken itse, jos pystyisi. Ja paljon hän pystyy. On upeaa seurata kuinka hän laulaa, soittaa kitaraa ja vaihtaa täysin saumattomasti koskettimiin. Harva pystyy moiseen.

Musiikiltaan Live Momentum on huikea paketti. Kokemuksesta voin sanoa, että tätä ei putkeen pysty kuuntelemaan, kuin kipeänä. Aika ei muuten riitä. Mukana on herkkuja oikeastaan koko Morsen loistokkaan ja vaiherikkaan uran varrelta. Vain jo edellisellä livellä komeasti dokumentoitu Testimony 2:n materiaali on jätetty väliin. Parhautta on Sola Scriptura –osuus. Erityismaininnan ansaitsee Author of Confusion hienoimmista laulusuorituksista. Ei tuo bändi suotta treenannut kuutta päivää viikossa kuukauden päiviä ennen kiertuetta. Toivottavasti tämä ryhmä pysyy kasassa kauan. Ja mielelläänhän se Suomessakin uudelleen näkisi.

 

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit