Live At Legends
Buddy Guy taisi olla jo 74-vuotias hänen kivuttua omistamansa klubin lavalle. Hiukan samaan tapaan kuin BB Kingin tapauksessa vuosikymmentä aiemmin, soittajan ikääntyminen ei ole kuultavissa soitossa. Päin vastoin Buddy Guy kitaroi ajoittain todella vahvasti eikä miehen laulussakaan ole valittamisen sijaa.

Illan setti on kiinnostava. Mukana on äänitysajankohdan uutuuslevyn Skin Deepin upean kaunis ja ajatuksia herättävä nimiraita sekä kiitellyn albumin avausraita Best Damn Fool, mutta myös vanhempaa Guy-materiaalia. Lisäksi mukana on miehen omia suosikkeja kuten medley, jossa kuullaan Willie Dixonin kirjoittama Muddy Waters-hitti I Just Want Make Love To You sekä Boddy Rushin Chicken Heads. Keikan ehkä mielenkiintoisin osiossa Buddy esittelee bluesin juuria soittaen ensiksi palan hyvän ystävänsä John Lee Hookerin Boom Boomista, jonka jälkeen kertoo ystävänsä Eric Claptonin näkemyksen bluesista vetäisemällä hienon version Strange Brewistä. Kolmeminuuttisen jälkeen Buddy kertoo erään new yorkilaisen kaverin lähteneen Englantiin ja soittaneensa siellä näin. Autenttinen pätkä Voodoo Childia kuulostaa todella hienolta vaikka Buddyn käsissä sen perään kuultava illan päätösraita Sunshine Of Your Love kuulostaa luontevammalta.

Nykyään julkaistaan kovin vähän vanhanajan livelevyjä. Useat julkaisut kun ovat videotuotteiden ääniraitoja. Live At Legends tekee tässä kunniaa vanhan ajan julkaisuille. Jos se olisi julkaistu ilman kolme aiemmin julkaisematonta studioraitaa 2012 julkaistun Living Proofin sessioista se olisi 40-minuutin mitassaan ollut täydellinen 70-luvun retrotuote. "Uusista" studiokappaleista Muddy Waters'in 1952 levyttämä Country Boy olisi ehdottomasti kuulunut laittaa Living Proofille sen elämänkerrallisen fiiliksen johdosta. Mutta hyvä että se julkaistiin tässä muodossa.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit