Rock Candy Funk Party: We Want O Groove
Tuottaja-rumpali Tel Bergman ja kitaristi Ron DeJesus perustivat Rock Candy Funk Partyn jo vuonna 2007. Kaksikko houkutteli porukkaan kosketinsoittaja Renato Neton ja basistin Mike Merritt'in. Vuodesta 2010 noin vuoteen 2015 Bonamassan bändin pääasiallisena rumpalina toiminut Bergman houkutteli 2012 alussa pomonsa vierailemaan bändin keikalla The Baked Potatossa. Muutaman vastaavan pienimuotoisen esiintymisen jälkeen syntyi idea äänittää yhteinen levy. Kahdessa viikossa kasattu levy taidettiin äänittää Bonamassan kesän 2012 akustisen kiertueen jälkeen.

Levyn ensikuuntelu vahvisti lukemani ennakkotiedot. Bändi kuulostaa todella 70-lukumaiselta fuusiojazzin ja funkin yhdistelmältä. En todellakaan tiedä onko tämäntyyliselle musiikille olemassa 2010-luvulla sosiaalista tilausta tai kaupallista potentiaalia. Toisaalta Joe Bonamassan uraa seuraa suuri joukko musafaneja ja toimittajia. Todennäköisesti We Want O Groove myös myi vaikka musiikillisesti se onkin kaukana valtavirrasta. Toisaalta uskon koko ryhmän olevan enemmänkin hauska projekti, jossa fiilistellään musiikki edellä. Levyn lopussa on yllätysraita, joka osoittautuu yhdeksi sen vahvimmista. Viisi vuotta hyllyssä ollut levy ei ole päässyt lautaselle yhtä useasti kuin bändin kaksi seuraavaa levyä. Nyt kuunneltuna siihen ei tunnu olevan mitään erityistä syytä.

Vuosi edellisen tekstin kirjoittamisen, ja levyn ilmestymisen jälkeen bändi julkaisi live-DVD:n. Sen hankittuani ostin vihdoin myös We Want O Grooven. Kahdelle vinyylille prässätty albumi soi hyvin ja se on ensimmäinen omistamani fuusiojazz/funk genren vinnyli. Mahavishnu Orchestran ym. 70-luvun klassikkolevyt kun tuli aikanaan 90-luvulla hankittua CD-muodossa. Kuvasta näkee että CD:n mukana tulee DVD, jonka materiaali jaettiin nettiin levyn enekkomarkkinoinnin yhteydessä.

Petri Myllylä / 28.4.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit