An Acoustic Evening At Vienna Opera House (audio & video)
Joe Bonamassa on ollut soolourallaan poikkeuksellisen tuottelias. Tämän keikan julkaisua (maaliskuussa 2013) edeltäneiden 13 vuoden aikana kitaristi on julkaissut kymmenen studiolevyä, kahden eri kokoonpanon kanssa neljä bändilevyä sekä yhden yhteislevyn. Niiden lisäksi tämä on hänen kahdeksas live- ja/tai videojulkaisu. Tämän päälle tulee vielä lukemattomat vierailut eri artistien levyillä. Joe Bonamassa on siis julkaissut levyllisen musiikkia keskimäärin joka 7. kuukausi. 

Kiivas julkaisutahti on arvatenkin aiheuttanut myös päänvaivaa saada kukin tuote kiinnostavaksi ja välttää aiempien julkaisujen selkeää kopiointia. Akustinen ilta erikoisia soittimia sisältävän uuden kokoonpanon kanssa ei ole Joe Bonamassan saati hänen managerin Roy Weismanin idea mutta se toimii siitä huolimatta. Heinäkuun alussa 2012 kuvattu keikka tuo aiempia keikkavideoita vahvemmin esille kitaristimn omat biisit. Toki nytkin settiin on saatu mahtumaan joitakin covereita, mutta valtaosa yllätyksellisestä biisilistasta on Joen käsialaa. 

Vinyylinä musiikkia kuuntelevien kannattaa vältää Euroopan markkinoille työnnettyä tupla-LP:tä. Hiukan kalliimpi amerikkalainen vastine on äänenlaadultaan parempi kolmen levyn pakkaus.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit