Heads I Win, Tails You Lose
Oli Brownin kolmas julkaisu Here I Am oli yksi omista 2012 suosikeistani ja tuon vuoden "uusista" löydöistäni. Jostakin syystä minulta kesti vuosi hankkia tämä Brownin kiitelty kakkosalbumi. Ehkä toivoin että olisin löytänyt sen suomalaisen levykaupan vinylihyllystä, mutta lopulta ostin sen puhelimeeni paria nappia painamalla (hintaan 8,99 €).

Tuottaja-veteraani Mike Vernon on ollut todistamassa brittibluesin hienoimpia hetki yli puolen vuosisadan ajan alkaen John Mayall with Eric Claptonin Bluesbreakers-albumista. Hän on työskennellyt 2000-luvulla enimmäkseen laadukkaiden uusintajulkaisujen parissa, mutta tämä albumi on hänelle paluu bluesin nykypäivään. Eikä siitä taida olla syytä huolissaan sillä niin hyvin brittibluesilla (olkoonkin että saksalaisen levy-yhtiön toimesta) menee 10-luvulla. Siitä on myös tämä levy hyvänä todisteena. 

Vuonna 1990 syntynyt Oli Brown on saanut aimo annoksen suitsutusta osakseen. Tämä albumi ei kuitenkaan ole mikään napakymppi vaan paikoin sen biisit ovat enintään keskinkertaisia. Mutta toisaalta niitä löytää lähes kaikkien artistien levyiltä. Nuorella miehellä on kuitenkin hieno ote musiikkiinsa ja kolmen ensimmäisen albumin perusteella hän todella on Englannin blues-rockin tulevaisuuden toivo. Ehdottomasti suositeltava kitaristi ja albumi. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit