Bad Company: Desolation Angels
Ostin teininä joskus 80-luvulla Bad Companyn kokoelma-LP:n 10 From 6. Kahden pojan isänä 1999 päivitin sen loistavalla CD-aikakauden kokoelmalla The Original Anhology. Vasta vuonna 2009 hankin bändin koko tuotannon.

Bad Company menestyi Amerikassa Eurooppaa paremmin. Tällä oli ehkä se vaikutus, että bändin soundin pohjalla ollut blues katosi lähes kokonaan kahden ensimmäisen levyn jälkeen. Varsinkin Desolation Angelsiä edeltänyt Burnin' Sky oli täynnä tyhjänpäiväistä radiopoppia. Onneksi Paul Rodgers sai tällä kertaa tukea myös bändin muilta biisinikkareilta.

Levy ei sisällä yhtään bändin todella isoa hittiä, mutta Rock 'N' Roll Fantasy sekä Ralphsin kynästä lähtenyt Oh, Atlanta saivat aikanaan kohtalaisesti radioaikaa. Basisti Boz Burrellin menestynein sävellys, Gone Gone Gone on myös mainittavan arvoinen biisi. Läpi levyn bändi svengaa kevyemmin ja tarttuvammin kuin mitä kahdella aiemmalla levyllään.

Minusta tämä levy kohoaa edeltäjiään korkeammalle ja kuuluu bändin kolmen parhaimman levyn joukkoon. Vähäisestä arvostuksesta huolimatta se on minusta ehdottomasti tutustumisen arvoinen paketti. Oma suhteeni siihen on syventynyt sen jälkeen kun hankin sen alkuperäisen amerikkalaisen vinyylin kokoelmiini. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit