Mr. Fantasy
Vielä vuonna 1967 englantilainen levyteollisuus takoi enemmän rahaa singleillä kuin "aikuisten" viihdelevyjen käyttämällä LP-formaatilla. Jostakin syystä teollisuus, ja iso joukko muusikoista halusivat pitää ne erillään. Traffic julkaisi keväällä Paper Sun -sinkun, jonka instrumentaali b-puoli Giving To You oli ainoa Mr. Fantasy'lle päätynyt sinkkuraita.

Amerikkalaiset eivät arastelleet laittaa sinkkuja vuoden 1968 keväällä julkaistulle levylle. Paper Sun avaa sikäläisen levyn ja sieltä löytyy myös elokuussa 1967 julkaistu Hole In My Shoe sekä sen kääntöpuoli Smiling Phases sekä marraskuussa ilmestynyt Here We Go Round The Mulbbery Bush / Coloured Rain. Englannin ja Amerikan levyje ero ei jää tähän sillä kitaristilaulaja Dave Mason oli lähtenyt bändistä vuoden loppuun mennessä ja Amerikan julkaisusta tiputettiin pari Masonin laulamaa biisiä ja niiden tilalle ja yksi uusi Steve Winwoodin esittämä kappale. Myös levyjen kannet ja miksaukset (sekä mono että stereo) eroavat toisistaan hyvin paljon. Itse asiassa amerikkalaisten ensipainoksessa levyn nimi oli Heaven Is In Your Mind, mutta vaihtui jo seuraavana vuonna Mr. Fantasy'si.

Amerikkalainen LP kuulostaa enemmän psykedeliseltä rockilta sillä summer of love -hengessä levyn sinkkubiiseillä kuullaan paljon sitaria sekä ajan hengen mukaisia tuotannollisia ratkaisuita.

Petri Myllylä / 7.4.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit