Blak And Blu
Gary Clark Jr. esiintyi 2012 alussa presidentti Obaman kotona Valkoisessa Talossa kera esim. BB Kingin, Buddy Guy, Jeff Beckin ja Mick Jaggerin kanssa. Tällaiseen seuraan pääseminen ja nimeäminen bluesin tulevaisuudeksi sekä Warner-yhtiön markkinointiosaston takaa ilmestyvälle albumille taatusti hurjat myyntiluvut. Ja kun levyn noustua Jenkkien listakakkoseksi (ja tietenkin blues-listan kärkeen) Gary esiintyy Rolling Stonesin televisioidussa 50-v juhlakonsertissa on selvä asia että kyseessä on tapaus isolla teellä.

Löysin Gary Clarkin pian tämän albumin ilmestymisen jälkeen, mutta missään huumassa en ollut levyä kotiin kantaessani. Parin kuuntelukerran jälkeen olin totaalisen myyty Clarkin musiikille. Nopeasti latauskaupasta hankittu EP ja iTunes Session lisäsivät innostustani. Vasta parin kuukauden kuuntelun jälkeen albumi herätti itsessäni ensimmäiset kriittiset ajatukset. Warner on tehnyt kaikkensa ettei Clark tule jäämään marginaaliin sillä albumille on saatu bluesin lisäksi poppia, reggaeta sekä tietenkin hendrixmäisyyttä ja oma ripaus vaughanmaisuuttakin siltä löytyy.

Olin ulkomaanmatkalla 6.3.2013 joten valitettavasti minulla ei ole tarinoita kitaristin Suomen ensivierailulta. Classis Rock -lehden toimittajat nostivat levyn omien 2013 suosikkien joukossa yhdeksänneksi. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit