Bad Company: Burnin' Sky
Ostin joskus 80-luvulla Bad Companyn kokoelman 10 from 6. Vinyyliaikakauden kokoelmana se on 46 minuuttisena hiukan turhan lyhyt ollakseen suositeltava hankinta. Sitä paitsi levyn nimi ei pidä paikkaansa, koska sillä ei ole yhtään kappaletta Burnin' Skyltä. Minusta tämä seikka alleviivaa sitä yleistä oletusta ettei bändi (tai sen taustavoimat) pitänyt itsekään levyä kummoisena. 

Burnin' Sky sai odottaa peräti seitsemän kuukautta julkaisuaan. Kuten kolme edeltäjäänsä, tämäkin levy äänitettiin syksyllä ja julkaistiin seuraavan vuoden puolella. Se äänitettiin Château d'Hérouvillessa, lähellä Ranskaa. Jo edellinen levy oli jäänyt sävellysten tasossa kahdesta timantinkovasta edeltäjästään. Valitettavasti Amerikassa hyvin menestynyt bändi ei tälläkään kertaa saanut itseensä samaa spiritiä kuin mitä sillä oli ollut alussa. Jotta edellämainittu kokoelma olisi ollut nimensä mukainen sille olisi voinut laitaa vaikka levyn nimikappaleen.

Kahdentoista biisin mittaan venyneellä levyllä on aivan liikaa tyhjänpäisiä ja sävellyksiltään simppeleitä perusjuttuja. Vinyylilevyn molemmat puolet avataan kumminkin mallikkaasti. Nimikappale starttaa levyn a-puolen, ja b-puolen avaa Heartbeat. Molemmat ovat laulaja Paul Rodgersin käsialaa, kuten viisi muutakin albumin kappaletta. Bändin nimiin on merkitty vain kaksi kappaletta ja Peace Of Mind on rumpalin Simon Kirken tekemä. Tämä on siis ainoa Bad Companyn levy, jolta ei löydy yhtäkään kitaristi Mick Ralphsin yksin tekemää sävellystä.

Vuonna 1999 julkaistulla tuplakokoelmalla The Anthology on mukana sessioista yli jäänyt Smokin '45. Neuvoni onkin että säästä Burnin' Sky uhratut rahat mielummin kokoelman hankintaan. Tämän levyn voi nimittäin jättää vain keräilijöiden hankittavaksi. Oma alkuperäinen UK-prässäys ei kovin usein kotonani soi. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit