Berkeley 2.3.1973
Radioasema King Biscuit Flower Hour äänitti 1970, -80 ja -90 -luvulla Amerikassa kymmenien eri bändien keikkoja ja lähetti niitä satojen eri radiokanavien välityksellä samanaikaisesti jopa miljoonille amerikkalaisille kuulijoille. Bruce Springsteen esiintyi radioaseman historiallisessa ensimmäisessä lähetyksessä ja valtaosa sitä varten tehdyistä äänityksistä on kuunneltavissa pientä maksua vastaan Concert Vaultin sivuilta.

Radio äänitti ensimmäisen illan Brucen viikon keikkarupeamasta New Yorkin kuuluisalla Kansas Barissa. Nauhalla tarttui kaksi biisiä, joita Bruce ei ole koskaan virallisesti julkaissut. Saga Of The Architect Angel on hidas pianolla soitettu tarina ja Song To The Orphans taitaa olla studioäänitys.

Helmikuussa radiokanava oli äänittämässä Kalifornian Berkeleyn Community Theatressa pääesiintyjänä olleen Blood, Sweat & Tearsin keikkaa. Samalla äänitettiin esikoislevynsä julkaisseen Bruce Springsteenin ja E Street Bandin lämppärikeikka. Vaikka Brucen bändi ei tässä vaiheessa sisällä kuin puolet sen myöhemmin tutuksi tulleista muusikoista, on sen sointi energisen tiukkaa.  

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit