Live
Radioasema King Biscuit Flower Hour äänitti 1970, -80 ja -90 -luvulla Amerikassa kymmenien eri bändien keikkoja ja lähetti niitä satojen eri radiokanavien välityksellä samanaikaisesti jopa miljoonille amerikkalaisille kuulijoille. Valitettavasti BTO sai uransa tässä vaiheessa vain puolikkaan osan tunnin mittaista radiolähetystä ja tämä osa keikasta on kuunneltavissa pientä maksua vastaan Concert Vaultin sivuilta. 

Bachman-Turner Overdriven kakkosalbumilta poimittu single Takin' Care Of Business / Let It Ride nousi vuoden 1974 alussa Amerikan sinkkulistalla sijalle 23. Ei ollut siis ihme että useampikin radio äänitti tuolloin BTO:n keikkoja. Todennäköisesti aivan 1974 alussa bändi äänitti radiolle Clevelandin keikkansa. Radiolähetyksestä tehdyn 47 minuuttisen bootlegin taso ei ole kovinkaan kaksinen, mutta se on erityisen kiinnostava koska setissä on yhä neljä ensilevyn biisiä sekä Randy Bachmanin The Guess Who'lle 1970 tekemä American Woman. Myös King Biscuit lähetti Kanadan pojille pyynnön saada äänittää heidän keikka. Chicagossa äänitetty kuuden biisin radiosetti keskittyy luonnollisesti uusimman albumin materiaaliin mutta setissä on mukana myös tulevalta Not Fragilelta raita Roll On Down The Highway. Radiolähetyksen kuudentena kappaleena on esikoislevyn sessioissa syntynyt I Think You Better Slow Down/Slow Down Boogie, joka kuitenkin julkaistiin vasta 1994, mutta joka oli kiinteä osa bändin 1973-74 settiä. 

Vuonna 2007 keikka julkaistiin vihdoin CD:nä ja mukana on neljä bonusbiisiä. Vaikka niillä kuullaan yleisön ääniä, en ole varma että kyseiset biisit tulevat Chicagon keikalta. Levy alkaa maaliskuussa 1974 vielä äänittämättömällä, Not Fragilen biisillä You Ain't Seen Nothing Yet jonka jälkeen kuullaan radiolähetyksessä olleet kuusi biisiä. Lopussa on vielä kolme aiemmin julkaisematonta. Varsinkin biisin Hey You'n mukanaolo herättää epäilyn ettei albumin bonukset tule tältä keikalta. Se kun julkaistiin vasta 1975, elokuussa 1974 julkaistun Not Fragilen seuraajalla Four Wheel Drive. Levyllä on mukana myös Mountain-cover Mississippi Queen. 

Petri Myllylä

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit