Joe Bonamassa & Beth Hart: Seesaw
Koska Joe Bonamassalta ei ollut tiedossa uutta albumia vuodelle 2013, odotin hänen ja Beth Hartin toisen yhteislevyn ilmestymistä kuin tenavat joulua. Parivaljakon ensimmäinen yhteisjulkaisu Don't Explain nousi nimittäin nopeasti ilmestymisensä jälkeen omalle suosikkisoittolistalleni. Ja kyllä siitä taisivat pitää monet muutkin sillä Beth Hart on sen jälkeen esiintynyt miljoonille TV-katsojille, kuten esimerkiksi Jeff Beckin kanssa Kennedy Centerin gaalaillassa esittäen Bonamassan kanssa coveroimansa I'd Rather Go Blind. Amerikan presidenttiparin palkitseman Buddy Guyn ilme kertoi Hartin onnistuneen tulkitsemaan blueslegendan nuoruudentuttujen blues- ja soul-laulajattarien tapaan laulun syvällisen sanoman. Myös presidentin palkitsema Led Zeppelinin kolmikko nousee antamaan seisaaltaan suosionosoitukset yhdessä tuhansien muiden paikallaolleiden kanssa. Esitys on Hartin todellinen comeback amerikkalaiseen musabisnekseen.

Beth Hart ja Joe Bonamassa ovat tehneet yhteistyötä myös näiden kahden albumin välillä sillä Hart oli vierailijana kun kitaristin marraskuun 2011 Beacon Theatren keikka kuvattiin. Syntyneellä DVD:llä Hart laulaa biisit I'll Take Care Of You ja Sinner's Prayer.

Seesaw on tehty täysin samassa formaatissa ja samojen muusikoiden kanssa kuin Don't Explain. Uutena elementtinä on pitkänlinjan muusikon (ja Bonamassan Albert Hall DVD:llä soittavan) Lee Thornburgin puhaltimet. En ole nähnyt deluxe CD:n mukana tullutta DVD:tä mutta heidän YouTube-kanavan neljän webisoden perusteella Beth Hart on valinnut coveroitavat biisit omista suosikeistaan. En ole juurikaan kuunnellut 50- ja 60-lukujen funkia tai soulia joten albumin yhdestätoista biisistä ainoastaan Tina Turnerin Nutbush City Limits (joka on itse asiassa 70-luvun alusta) oli itselleni entuudestaan tuttu. Tuorein covereista lienee ykköspuolen päättävä Can't Let Go, joka on julkaistu alkujaan 1998.

Edellinen levy tehtiin nopeasti enkä jaksa uskoa että Bonamassa ja tuottaja Kevin Shirley olisivat muuttaneet toimintatapojaan ja ryhtyneet hinkkaamaan biisejä viikosta toiseen vaikka Seesaw kuulostaakin pidemmälle tuotetulta ja jopa edeltäjäänsä kiinnostavammalta. Hartin syksyllä 2013 julkaisema Band Bang Boom Boom sisältää laulajan uutta materiaalia, mutta on tyylillisesti selvää jatkoa Don't Explainille ja Seesawille vaikka Joe Bonamassa ei mukana olekaan.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit