Tokyo 1.2.1989 (video)
Van Halenin syyskuussa 1988 startannut OU812-kiertue päättyi Hawaijin keikkaan helmikuun alussa 1989. Sinne bändi saapui kahden viikon Japanin kiertueelta. Sen kaksi viimeistä iltaa kalifornialaisbändi soitti tuolloin uuden Tokyon Dome-areenan lavalla. Näistä ensimmäinen kuvattiin televisiolle. 

Van Halen ei ole julkaissut virallisesti mitään livemateriaalia OU812-kiertueelta joten tämän keikka antaa harvinaisen mahdollisuuden nähdä millaisessa kuosissa bändi oli toisella "Van Hagar" kiertueellaan. Vuonna 2008 julkaistu Van Halen In Tokyo taitaa sisältää kokonaisen 72 minuuttisen keikan, mutta vain Etelä-Amerikan markkinoille tarkoitettu Bottoms Up: OU812 Tour 1989 on leikelty alle tunnin mittaiseksi. Löysin sen Anttilan alelaarista keväällä 2013 eikä sen laatu ole juuri 7 euroa parempi.

Van Halen kuuluu niihin bändeihin, jotka eivät ole suostuneet avaamaan arkistojensa ovia uusintajulkaisujen bonuksiksi mutta jos OU812 joskus saa oman deluxe-julkaisunsa, Tokion keikka sopisi julkaistavaksi hienosti sen yhteydessä. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit