Temple Of Rock - Live In Europe (DVD & CD)
Michael Schenkerin edellinen konserttivideo kuvattiin Japanissa, mutta tällä kertaa ollaan lähempänä miehen kotimaata Saksaa sillä toukokuussa 2012 tallennettu keikka soitettiin naapurimaan Hollannin Tilburgissa. Mukana on bonuksensa viisi biisiä bändin edellisen kesän High Voltage Festivalilta. Paljon on ehtinyt tapahtua näiden kahden keikan välissä sillä kitaristikosketinsoittaja Wayne Findlayta lukuunottamatta koko orkesteri on mennyt uusiksi. Uusista miehistä kaksi on vanhaa Scorpions-porukkaa. Rumpali Herman Rarebell ja basisti Francis Buchholz olivat bändissä kun Michael palasi siihen lähdettyään UFO:sta 1978 lopulla. Yhdessä tehdyltä Lovedrive-levyltä kuullaan kolme biisiä kahden myöhemmän Scorpions-hitin lisäksi. Laulajana on tällä kertaa ex-Rainbow Doogie White. 

Vuonna 2010 julkaistu The 30th Anniversary Concert DVD keskittyi luonnollisesti tuon kiertueen teeman mukaisesti juhlistamaan MSG:n 1980-1983 materiaalia sekä tarjoamaan muutaman maistiaisen laulaja Gary Bardenin ja Schenkerin uudelleen virenneestä yhteistyöstä. Tällä kertaa MSG-materiaali jää hieman pienemmälle huomiolle sillä UFO-kataloogista on otettu settiin vakioiden Rock Bottom ja Doctor Doctorin lisäksi Lights Out, Let It Roll sekä Shoot Shoot. Itse olen kuunnellut viime vuosina UFO paljon enemmän kuin Schenkerin omaa bändiä joten tämä muutos oli itselleni hyvin mieleinen.

DVD:stä julkaistiin 5000 kappaleen deluxe-painos, jossa on mukana myös videomateriaali audiomuodossa sekä bonuksena soundcheck. Kahden CD:n paketti on myynnissä myös erikseen, mutta sillä ei ole mukana 2011 materiaalia. Tosin kaikki High Voltage esiintymisestä valitut biisit ovat videolla tuplana tosin Lontoossa lavalla nähdään paljon vieraita. Heistä Rudolf Schenker ja ex-UFO Pete Way ovat nimekkäimmät. Doogie White vierailee yhdellä biisillä, aivan kuten tuolloin mikkitelineen varressa ollut Michael Voss vierailee 2012 Tilburgin keikalla. Voisi siis sanoa että pieni piiri pyörii. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit