Muddy Water Blues: A Tribute To Muddy Waters
Yksi Paul Rodgersin uran hienoimmista levyistä on jäänyt monelta huomioimatta. Grammy ehdokkuudesta huolimatta tämäntyylisiä coverlevyjä kohtaa on syytä olla epäluuluoinen. Sisältö kun voi vaihdella kuin sää Lontoossa. Mutta tämä kuuluu niihin onnistuneisiin tribuutteihin.

Petri Myllylä

 

Paul Rodgersin tribuuttilevy Muddy Watersille on hieman kyseenalaisesta lähtökohdastaan huolimatta erittäin suositeltavaa kuunneltavaa. Rodgersin äänihän on aina sopinut valkoisen bluesin laulamiseen, mutta tällä herra osoittaa pystyvänsä venymään musiikin juurille asti.

Levyn kannessa on lueteltu melkoinen joukko kuuluisia kitaristeja, mm. Gary Moore, David Gilmour, Jeff Beck ja Slash vierailevat kappaleilla. Nimilistan ei pidä antaa häiritä, sillä kitarasoolot eivät tällä levyllä ole se tärkein asia. Huomio kiinnittyy väkisinkin Rodgersin lauluun sekä tyylikkään tasapainoiseen soittamiseen.

Ehkä tämä ei ole puristien mielestä oikeaa bluesia, mutta pahuksen hyvin esitettyjä kappaleita kuitenkin. Mielestäni ihan onnistunut kunnianosoitus.

9/10

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit