Dedicated To Chaos
Dedicated to Chaos on Queensrÿchen ristiriitaisin albumi. Yhtye kehui sitä sen ilmestyessä vallankumoukselliseksi uutuudeksi, mutta on sittemmin pyörtänyt puheensa. Fanitkin suhtautuivat levyyn sekalaisin tuntein. Myynti jäi vähäiseksi. Musiikki levyllä on kyllä vahvaa, mutta se ei ole ehkä aivan sitä mitä yhtyeeltä odotettiin. Bändi oli mennyt eteenpäin nopeammalla vauhdilla kuin mitä fanit pystyivät seuraamaan.

 

Ilmestyessään levyltä julkaistiin muutamakin YouTube-video. Niissä yhtye esiintyi festareilla - Get Started - ja toisaalta kabaree-kiertueella -Wot We Do. Fanin oli vaikea saada kuvaa siitä minkälaista musiikkia levyllä on ja mikä on yhtyeen linja. Se oli hieman erilainen kuin aiemmilla levyillä. Teemaa ei ollut. Rumpali Scott Rockenfield ja basisti Eddie Jackson olivat osallistuneet sävellystyöhön ja siksi levyllä on hyvä groove ja jopa hieman tanssittavia elementtejä. Kitaristi Michael Wiltonin kappaleita ei mukana ole. Kirjoitusapua on saatu yhtyeen ulkopuolisilta tekijöiltä mm. Kelly Grayltä, joka soitti bändissä kitaraa 2000-luvun alussa.

 

Itse pidän levystä ja nostan sen jopa yhdeksi bändin parhaista. Sillä on tuore asenne musiikin tekemiseen ja se on häpeilemättä omanlaisensa. Progea se ei ole, eikä kovin metalliakaan, mutta ei se vähennä levyä arvoa lainkaan. Hyvä musiikki ei kaipaa karsinointia tuekseen.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit