Live at Topanga Corral
Canned Heat halusi julkaista livelevyn ohi oman levy-yhtiönsä Libertyn. Se onnistui koska bändi väitti kyseisen keikan tulevan ajalta ennen sen solmimaa levysopimusta. En ihmettele että Liberty on mennyt vipuun sillä bändi kuulostaa bluesstandardeja soittaessaan hämmästyttävän samanlaiselta kuin 1966 äänitetyllä, mutta alkujaan julkaisematta jääneellä Vintage-studiollaan.

Tämä levy ei loista sen enempää kestoltaan kuin äänityslaadullakaan. Voi kun bändi olisi uskaltanut julkaista nämä nauhat tuplalivenä! Sen ansiot ovat kuitenkin tällaisenaannin kiistattomat, ja levy on täyttä herkkua bändin boogien ystäville. Kuuntelin itse levyn ensimmäisen kerran kesällä 2013 ja ihastuin siihen välittömästi. Seuraavana vuonna yritin etsiä hyväkuntoista alkuperäisestä, mutta lopulta päädyin siniselle vinyylille prässättyyn uusintapainokseen. Sen sisäkannen tekstit korjaavat äänitysajankohdaksi 1969 ja paikaksi Kaleidoscope.

Bändi starttaa levyn omalla räyhäkkäällä Bullfrog Bluesilla ennen kuin se esittelee oman yllätyksellisen sofistikoituneen näkemyksensä BB King'in Sweet Sixteensistä. Levyn kääntöpuoli menee enimmäkseen Elmore James'in merkeissä. Puolen avaa kitaristin Dust My Broom. Billy Boy Arnoldin Wish You Would on melko tylsä biisi, jossa pääosassa on Alan Wilsonin puhaltama huuliharppu. Elmore James coveroi 1957 Tampa Redin 1940 julkaiseman It Hurt Me Too. Canned Heatin liveversio biisistä (nimellä When Things Go Wrong) on yksi sen pitkän uran hienoimmista hetkistä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit